Hi ha festes i tradicions que, malgrat la Covid-19, no es poden perdre. Aquest és el cas de la celebració de l'Escudella de Sant Antoni, gràcies a la qual centenars de persones van al centre de la seva Parròquia a recollir aquest plat calent típic d'hivern.
Aquest passat diumenge, el Comú d'Encamp va adaptar aquesta tradició tan nostra en un format stop lab. Al voltant de la plaça dels Arínsols d'Encamp i també al Pas de la Casa van passar centenars d'encampadans per recollir la seva ració d'escudella envasada. En una bossa, rebien entre 1 i 4 racions d'escudella, gràcies a un equip format per deu persones voluntàries. La nostra empresa BioBio by BOMOSA, amb la cuina central situada a Encamp, ha estat l'encarregada de preparar aquest plat calent a base de un bon grapat d'ingredients com vedella, xai, botifarra, patates, galets...
En total, BioBio ha preparat dos mil racions d'escudelles envasades individualment i segellades, seguint totes les mesures Covid-Ready
També hi ha hagut racions aptes per a celíacs. Les olles no han pogut bullir al mig de les dues places, però l'adaptació de la festa ha permès que els ciutadans poguessin gaudir, a les seves cases, d'aquest dinar tan emblemàtic. Tal com ha explicat la cònsol major d'Encamp, Laura Mas, "el que volem és fer totes les festes populars i la vida amb normalitat, però tenint en compte totes les restriccions que estem vivint a causa de la pandèmia".
(Foto del Comú d'Encamp)
RESSÒ MEDIÀTIC