BIO BIO by BOMOSA, única empresa de restauració d’Andorra neutra en carboni

BioBo, ara també a Biocoop Andorra
7 de desembre de 2021
Biobó, els plats 100% ecològics de BIOBIO, arriba a Pyrénées Andorra i a Carrefour Andorra 2000
22 de maig de 2022

BIO BIO by BOMOSA, única empresa de restauració d’Andorra neutra en carboni

BIO BIO, l’empresa de restauració ecològica de l’Univers BOMOSA, ha compensat les tones de carboni generades durant tot l’any 2021, convertint-se, per segon any consecutiu, en l’única empresa de restauració d’Andorra neutra en carboni. A més, el total de 14 tones d’emissió de CO2 generades suposen una reducció de tres tones respecte la xifra que es va calcular fa un any en relació a les emissions de l’any 2020.

El càlcul de la petjada de carboni ha estat efectuat per BMS Consultoria Estratègica by BOMOSA, la consultora d’RSC del grup que promou projectes socials, de sostenibilitat i medi ambient al Principat. Per realitzar el càlcul i analitzar les emissions de CO2 generades, s’ha seguit un protocol internacional determinat per dues variables: les de l’abast directe, que es deriven de l’ús dels vehicles, calderes, etc.; i les de l’abast indirecte, vinculada al consum de l’electricitat. Amb aquesta anàlisi s’ha determinat que BIO BIO va emetre l’any passat un total de 14 tones de CO2, sent el 35% de les emissions d’abast directe, bàsicament dels vehicles, i el 65% restant d’abast indirecte, és a dir, d’electricitat.

En aquesta línia, com a objectiu, BIO BIO es planteja diverses actuacions que suposin continuar en la reducció d’aquesta petjada de carboni, com per exemple millorar la flota de vehicles o bé optimitzar consums per reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle amb la millora energètica.

Compensació amb crèdits de carboni
Tal i com estableix el Govern d’Andorra, la petjada de carboni es pot compensar voluntàriament amb programes de la Convenció Marc del Canvi Climàtic de les Nacions Unides. BIO BIO ha comprat, per segon any, crèdits de carboni del programa de salut pública “DelAgua”, de Ruanda. D’aquesta manera, l’aportació econòmica de BIO BIO contribueix al finançament de cuines de llenya, innovadores i d’alt rendiment, per distribuir-les de manera gratuïta i beneficiar a 2 milions de llars ruandeses.

Aquest programa de Nacions Unides preveu la reducció fins a quatre milions de tones de carboni anuals, xifra equivalent a retirar tots els cotxes que circulen per Londres, degut a que l’estufa necessita el 50% menys de fusta que les tradicionals. A més a més, el programa també ajuda en la reducció de la desforestació dels boscos del país i, per tant, la pèrdua de biodiversitat. Però les seves recompenses van més enllà, proporcionant la millora de la salut i les condicions de vida de les dones i els infants, aportant beneficis de gènere i desenvolupant habilitats. Podeu trobar més informació sobre el projecte en aquest enllaç.

Manel Garcia, portaveu de BIO BIO, ha explicat que “la sostenibilitat és un dels valors intrínsecs de l’empresa, a banda de fomentar millors hàbits alimentaris per mitjà de productes precuinats d’alta qualitat, saludables i de proximitat. Compensar la petjada de carboni és quelcom que s’alinea perfectament amb la nostra vocació de liderar l’evolució i el canvi de la societat d’Andorra cap a una alimentació més saludable”.

Podeu trobar més informació del projecte en el següent vídeo: