La cuina de BIOBIO rep el segell de Llum Verda

ZUUM®, el suc de nova generació de BIOBIO, arriba a Pyrénées Andorra i suma 20 punts de venda al país
13 de setembre de 2022
Gaudeix de la temporada tardor-hivern amb els nous sabors de ZUUM®
18 d'octubre de 2022

La cuina de BIOBIO rep el segell de Llum Verda

La cuina central a Encamp de BIOBIO, l’empresa de restauració ecològica de l’Univers BOMOSA, ha rebut el segell Llum Verda que acredita que el 100% de l’energia elèctrica que es consumirà a  partir d’ara  serà d’origen renovable, concretament de la central hidroelèctrica de FEDA. D’aquesta manera també s’aconseguirà reduir les emissions de CO2 generades al llarg de l’any.

El distintiu de Llum Verda, impulsat per FEDA amb la certificació de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic del Govern d’Andorra, reconeix la contribució que es fa a la sostenibilitat i al foment de la producció renovable en el marc de les mesures implementades pel Govern per promoure la transició energètica. Per a BIOBIO, única empresa de restauració del Principat neutra en carboni, es tracta d’un pas més en l’aposta per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i la reducció de les emissions de CO2.

Aquest segell es converteix en un certificat més que acumulen els àpats i serveis de la cuina central d’Encamp; la primera cuina 100% ecològica en obtenir la certificació europea per a la producció d’aliments ecològics, l’ECOCERT.

L’Univers BOMOSA també té Llum Verda

L’obtenció del segell de Llum Verda per part de BIOBIO s’ha realitzat en el marc de l’entrega d’aquest distintiu per part d’Albert Moles, director general de FEDA, a Turi Mora, president de l’Univers BOMOSA. D’aquesta manera es certifica que la resta d’empreses i projectes també consumeixen energia renovable: BMS Consultoria Estratègica, Àspid, Hive Five i BOMOSA Fundació.

Durant l’acte d’entrega del segell Turi Mora ha destacat que “aquest segell està alineat amb el nostre model de projectes empresarials, compromesos i alineats amb la política ambiental del país i fent accessible una forma de vida més saludable i sostenible per a tothom. Amb aquesta acció enfortim el nostre compromís en la lluita contra el canvi climàtic a la vegada que contribuïm als objectius de desenvolupament sostenible”.

Per la seva part, Albert Moles ha explicat que ”el segell Llum Verda és una proposta per a que les empreses demostrin la seva implicació amb la sostenibilitat, amb la garantia que cada kWh està produït amb una font renovable i l’objectiu d’incentivar la seva producció”. Així mateix, Moles ha recordat que l’aposta per la sostenibilitat comença per l’estalvi i per la pròpia producció.